Zajednički nastupi na tržištu, razmena informacija i znanja, nova ulaganja – to je najzdravija osnova daljeg rada i rasta, ocenio je Andrej Jergović, generalni direktor „Soko inžinjeringa“.

„Soko inžinjeringa“ je kompanije koja se bavi izvođenjem radova na klimatizaciji, grejanju i hlađenju u različitim objektima – super i hipermarketima, hotelima, šoping centrima, aerodromima, sportskim halama, farmaceutskim fabrikama, auto-salonima, industriji hrane.

„Mi smo srpska firma koja direktno utiče na srpski BDP, a imamo svoj stabilan rast već 25 godina od kad smo osnovani. Trudili smo se da budemo stabilni i da u našoj zemlji radimo i zapošljavamo ljude“, rekao je Jergović.

Trudili su se, dodaje, i da izvoz kompanije bude dominantniji, a nikada nisu koristili podsticaje države.

„Sa našeg aspekta to nije ni potrebno. Najvažnije je da postoji zdrav ambijent za poslovanje i da se država što manje meša u privredu“, rekao je Jergović.

„Soko inžinjering“ je izgradio veliki broj objekata u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, a svoje poslovanje prošili su i na rusko i kirgistansko tržište, a kompanija je dobitnik nagrade Inženjerske komore Srbije za razvoj i primenu uštede energije u supermarketima.

 

Napisao Senat

Ostavite komentar
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.