Predsednik Senata privrede Srbije Danilo Marić izjavio je da je Srbija u prethodne dve godine sprovela bitne reforme koje su značajno doprinele popravljanju poslovnog okruženja i samim tim, Srbija je postala privlačnija za investitore.

Predsednik Senata privrede Srbije g-din Danilo Marić otvara 2. Konvenciju“To je dalo rezultate već u prvoj polovini godine, kada je povećan broj stranih investicija za 50 odsto”, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija je postala veoma atraktivna i privlačna investiciona luka.

“To je zasluga Vlade Srbije i svih napora koje su uložili poslednje dve godine da od Srbije naprave dobru investicionu destinaciju, a zahtevalo je niz promena, zakonskih i mnogih drugih”, rekao je on.

Marić je rekao da postoji veliko interesovanje privrednika za investiranjem u Srbiju, a Senat je, od kad postoji učinio mnogo da privuče investitore.

“Senat je pre svega nastojao da privuče male i srednje preduzetnike iz Austrije i Nemačke. Od juna ove godine, Senat privrede Srbije je punopravni član Senata privrede Evrope, što će doprineti daljem približavanju srpske privrede EU”, poručio je Marić.

 

Written by Senat

Leave a Comment
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.