Predsednik Senata privrede Srbije Danilo Marić izjavio je da je Srbija u prethodne dve godine sprovela bitne reforme koje su značajno doprinele popravljanju poslovnog okruženja i samim tim, Srbija je postala privlačnija za investitore.

Predsednik Senata privrede Srbije g-din Danilo Marić otvara 2. Konvenciju“To je dalo rezultate već u prvoj polovini godine, kada je povećan broj stranih investicija za 50 odsto”, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija je postala veoma atraktivna i privlačna investiciona luka.

“To je zasluga Vlade Srbije i svih napora koje su uložili poslednje dve godine da od Srbije naprave dobru investicionu destinaciju, a zahtevalo je niz promena, zakonskih i mnogih drugih”, rekao je on.

Marić je rekao da postoji veliko interesovanje privrednika za investiranjem u Srbiju, a Senat je, od kad postoji učinio mnogo da privuče investitore.

“Senat je pre svega nastojao da privuče male i srednje preduzetnike iz Austrije i Nemačke. Od juna ove godine, Senat privrede Srbije je punopravni član Senata privrede Evrope, što će doprineti daljem približavanju srpske privrede EU”, poručio je Marić.

 

Napisao Senat

Ostavite komentar
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.