Draganu Markoviću povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije

Predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, Ivan Gros uručio je Povelju počasnog senatora predsedniku Skupštine Grada Jagodine, Draganu Markoviću.

27. decembar 2014

Draganu Markoviću povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije

Tom prilikom, Gros je rekao da privredna strategija Srbije mora da bude integrisanje kapaciteta preduzeća.

„Samo ukrupnjavanjem takvih kapaciteta se može postići dobar rezultat na inostranom tržištu. Izvoz je glavna komponenta razvoja. Investitori dolaze da proizvode i izvoze, i to je dvostruka korist“, ukazao je Gros i dodao da će 30 do 50 austrijskih privrednika na proleće posetiti Srbiju radi razmatranja eventualne saradnje s domaćim privrednicima.

Marković je rekao da je vrlo važno to što je Vlada Srbije u celosti prihvatila predlog Međunarodnog monetarnog fonda, jer je to garancija ekonomske stabilnosti za investitore.

„To daje mogućnost da bez razmišljanja u Srbiju dođu oni iz Evrope koji su zainteresovani da premeste svoje fabrike“, rekao je Marković na sastanku predstavnika Senata privrede Srbije i austrijskih i jagodinskih privrednika u Skupštini Grada Jagodine.

Marković je rekao da je veliki broj delegacija u organizaciji Skupštine Grada posetio Beč gde „može mnogo da se vidi i nauči jer ima dosta uspešnih privrednika“. On je rekao i da će se, pošto bude popunjena industrijska zona u Jagodini, otvarati fabrike na selu.

Na kraju posete Jagodini, Gros je pozvao privrednike iz ovog dela Srbije da se povezuju sa Senatom i na taj način ostvaruju partnerstva sa privrednicima iz Austrije i Nemačke.

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.