I. Đoković: Naredni korak vlade – seča parafiskala

I. Đoković: Naredni korak vlade – seča parafiskala

Potpredsednik Pokrajinske Vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković izjavio je da pokrajinska vlada shvata privredu i njihove probleme, a shvata ih i republička vlada.

On je rekao da država razmišlja o rasterećenju privrede, a da će seča parafiskalnih namera biti jedan od narednih koraka vlade.

Privreda ima problem, rekao je on, i što nema dovoljno izvora za finansiranje, a bankarski sektor nije bio razvojan.

„Danas imamo krizu, banke imaju višak likvidnosti zbog rasta problematičnih kredita i rizika“, rekao je on, i naveo da je likvidan bankarski sektor dobra šansa za finansiranje privrede, naročito , malih i mikro preduzeća.

Sa druge strane, domaću privredu bi pogurala i veća tražnja za domaćim proizvodima, a potrošačima nedostaje ekonomskog patriotizma.

„U Srbiji je nedovoljno razvijena svest o ekonomskom patriotizmu i o tome čemu vodi kupovina domaćeg“, rekao je on.

Đoković se na skupu osvrnuo i na Zakon o ulaganju koji, kako je istakao, podjednako tretira i strane i domaće investitore.

„Prema tom zakonu su podjednako, svi koji su ispunili uslov, bili podržani. Istina je da su finansijski kapaciteti kod stranih investitora bili veći nego kod domaćih, ali ih zakon ne favorizuje“, rekao je Đoković.

 

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.