Ivanu Grosu uručena Povelja počasnog člana Senata privrede Nemačke

Predsednik Upravnog odbora (UO) Senata privrede Srbije Ivan Gros boravio je, sredinom novembra, u Minhenu na godišnjem događaju Senata privrede Nemačke.

01. decembar 2014

Tom prilikom, predsednik UO Senata privrede Austrije i Nemačke, Diter Herte uručio je Grosu Povelju počasnog člana Senata.

Ivanu Grosu uručena Povelja počasnog člana Senata privrede Nemačke

Predsednik UO Senata privrede Srbije, Gros zahvalio se na priznanju i upoznao prisutne sa ciljevima i radom Senata. On je rekao da postoji veliko interesovanje kompanija iz Austrije i Nemačke, kao i srpskih institucija, preduzeća i asocijacija za strateškim povezivanjem.

„Opredeljenje Srbije ka Evropi, dobijanje statusa kandidata, regulisanje odnosa sa Kosovom, ugovori o slobodnoj trgovini sa CEFTA zemljama, povoljan geopolitički položaj daju mogućnost za veće investicije i zajednički nastup na trećim tržištima“, naglasio je Gros i pozvao prisutne privrednike Nemačke da posete Srbiju i uz podršku Senata privrede Srbije pronađu partnere, ostvare konatkte sa Vladom Srbije i drugim relevatnim institucijama

Na događaju u Minhenu, osim Grosa, učestvovali su i v.d. pomoćnica ministra privrede, Jelena Spasić, bivša ministarka za obrazovanje i kulturu Bavarske, a od 2009. godine i član Parlamenta Evropske unije, Monika Hohlmajer, vlasnik firme Nojland, Karl Hajnc Land i predsednik Senata Privrede Nemačke, Franc Radermaher.

V.d. pomoćnica ministra privrede za privredni razvoj, Jelena Spasić pozvala je Nemačku da investira u Srbiji, rekavši da Vlada Srbije čini sve da sprovede neophodne reforme koje za cilj imaju stvaranje povoljnog ambijenta za dolazak stranih investitora, dok je bivša ministarka za obrazovanje i kulturu Bavarske, Monika Hohlmajer pozdravila inicijativu oba Senata privrede Nemačke i Srbije da nastave sa povezivanjem dve zemlje i izrazila uverenje da će Srbija vrlo brzo postati član Evropske unije.

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.