Predstavnici Senata privrede Srbije boravili su u poseti Novom Sadu gde su sa predstavnicima tog grada, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj razgovarali o strateškom partnerstvu i investicijama.

26. decembar 2014

Milošu Vučeviću povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije

Tom prilikom, predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, Ivan Gros uručio je u gradonačelniku Novog Sada, Milošu Vučeviću Povelju počasnog senatora.

Vučević je rekao da je status senatora simbol koji doprinosi kreiranju bolje slike o privredi Novog Sada kao ambijentu za privlačenje investicija.

„Za naš grad je značajno što uspostavljamo saradnju sa Senatom, a posebno je bitno što tako uspostavljamo saradnju i sa Senatom privrede Austrije i Nemačke. Sastanak između privrednika iz Novog Sada i predstavnika Senata nije protokolaran, već će dati konkretne rezultate koji će se odraziti na ekonomsku poziciju grada Novog Sada“, zaključio je Vučević.

Gros je rekao da je sastanak u Novom Sadu prilika da u susretu s pedesetak privrednika iz tog grada i okoline pokrenemo razgovore o uspostavljanju saradnje s tržištem Nemačke i Austrije sa ciljem izgradnje poslovnog mosta za zemlje Evropske unije.

„Senat privrede Srbije postoji pola godine i kroz program rada promoviše ideju opšteg i pojedinačnog interesa sa ciljem unapređivanja privrednih odnosa Srbije, Austrije i Nemačke, odnosno Evropske unije“, rekao je Gros i pozvao privrednike iz Vojvodine da postanu članovi Senata i na taj način ostvaruju svoje ciljeve.

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.