Prva redovna Skupština Senata privrede Srbije održana je u utorak, 31. marta 2015. godine u Beogradu. Predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, Ivan Gros podneo je Izveštaj o radu za 2014. godinu, koji je prihvaćen većinom glasova prisutnih članica.

31. mart 2015

Održana prva redovna skupština Senata privrede Srbije izabrani novi organi Senata privrede Srbije

Predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, Ivan Gros podneo je Izveštaj o radu za 2014. godinu, koji je prihvaćen većinom glasova prisutnih članica. Većinom glasova prihvaćen je i finansijski izveštaj za 2014. godinu, kao i sve izmene i dopune Statuta Senata privrede Srbije.

Izabrani su i novi organi Senata privrede Srbije.

PREDSEDNIŠTVO:

Ivan Gros, predsednik
Tanja Miščević, potpredsednik
Milan Petrović, potpredsednik
Danilo Marić, član
Nikola Vujačić, član
Zoran Kalabić, član

UPRAVNI ODBOR

Vladimir Čupić, predsednik
Slavko Vujović, zamenik predsednika
Hans Karal (Karall), član
Radovan Mijatović, član
Milovan Vidojević, član
Sandra Bogdanović, član
Gabrijela Stovaser (Gabriela Stowasser), predstavnik Senata privrede Austrije

GENERALNI SEKRETAR

Tanja Zeljić

Skupština Senata privrede Srbije protekla je u konstruktivnoj atmosferi, a tokom diskusije utvrđene su aktivnosti i ciljevi Senata u 2015. godini.

Sednici Skupštine prisustvovao je veliki broj članova Senata, među kojima su bili i ugledni gosti − predsednik Senata privrede Austrije, Erhard Busek i predsednik Privredne komore Beograda, Miloje Miletić.

OTVARAJU SE PUTEVI SARADNJE SA AUSTRIJOM

Gros: „Želimo da naša mala i srednja preduzeća imaju strateške partnere u inostranstvu, pre svega u Austriji i Nemačkoj, kao i da usvoje nove tehnologije koje su osnov za dalji razvoj.“

Putevi saradnje Srbije sa privredom u Austriji se otvaraju, izjavio je predsednik Senata privrede Srbije, Ivan Gros ističući da je to najbolje pokazala i nedavna poseta Beču premijera Aleksandra Vučića.

„Poseta je bila dobra, imala je veliki odjek, a putevi saradnje sa privredom u Austriji se otvaraju „, rekao je Gros.

Govoreći o radu Senata privrede Srbije, Gros je podsetio da je cilj Senata da se preko Senata privrede Nemačke i Austrije, ali i drugih institucija i velikih kompanija, povežu i privuku investitori u Srbiju.

„Želimo da naša mala i srednja preduzeća imaju strateške partnere u inostranstvu, pre svega u Austriji i Nemačkoj, kao i da usvoje nove tehnologije koje su osnov za dalji razvoj“, istakao je Gros.

„Srbija ima firme, posebno u sektoru poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, reciklaže, proizvodnih kapaciteta“, rekao je Gros i dodao da su nama potrebne firme koje imaju hrabrost, želju za znanjem i kapacitete da se što više povezuju sa drugim tržištima.

 

PISMO DITERA HERTEA ČLANOVIMA SENATA PRIVREDE SRBIJE

Poštovane Senatorke,

Poštovani Senatori,

Dragi članovi Senata privrede Srbije,

U ime Prezidijuma i Upravnog odbora Senata privrede Nemačke, želim da vam srdačno čestitam na jednogodišnjem postojanju Senata privrede Srbije.

Doneli ste dobru odluku da postanete članovi Senata privrede Srbije. Svojim članstvom prihvatate ciljeve Senata i pokazujete da ste kao preduzetnici ili rukovodioci spremni da preuzmete društvenu odgovornost.

Kao član možete aktivno učestvovati u stvaranju rešenja za budućnost naše planete i Srbije, a sve u interesu opšteg dobra. Vi ste deo zajednice vrednosti, mreže poverenja, posebno povezani sa Senatima Nemačke i Austrije.

Na Skupštini članova morate doneti važne odluke za dobru budućnost Senata privrede Srbije. To uključuje izbore za Upravni odbor i Prezidijum. Treba voditi računa pri odabiru ličnosti, jer one moraju biti sposobne da valjano predstavljaju Senat u javnosti.

Članovima treba preneti ciljeve i vrednosti Senata . Oni treba da budu uključeni u razvoj ideja i predloga koje vodi Senat u dijalogu s Vladom i parlamentom u procesima odlučivanja.

U Senat moramo dovesti nove članove, a očekivanja članova Senata moraju se ispuniti. Verujem da postoje pravi ljudi za ove zadatke i da ćete doneti ispravne odluke za uspešnu budućnost Senata privrede Srbije.

Senat privrede Nemačke i ja lično rado ćemo podržati rad Senata privrede Srbije sa našim iskustvom i postojećim kontaktima.

Želim vam uspešnu Skupštinu članova.

Vaš,

Diter Herte

Predsednik Upravnog odbora

Senat privrede Nemačke

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.