Mi gradimo mostove slobode
YOU ARE BROWSING
Gde je izvoz prioritet, tu se i privreda razvija

Naš dugoročan cilj je da dovedemo investitore iz Austrije i Nemačke, ali i drugih zemalja EU. Posebno nastojimo da pomognemo u povećanju izvoza, suštinske baze razvoja svake zemlje, ističe Ivan Gros, predsednik Senata privrede Srbije u razgovoru za BiF pred novembarski Konvent 2015 koji će se održati u Beogradu.

Continue reading

Srbija koja je slične veličine kao Austrija ima od nje 10 puta manji izvoz, a može ga povećati ukrupnjavanjem preduzeća, osnivanjem firmi na izvoznom tržištu i strategijom nezavisnom od politike, kaže predsednik Senata privrede Srbije sa sedištima u Beču i Beogradu Ivan Gros.

Continue reading

Povezivanje malih, srednjih i velikih preduzeća u cilju i ostvarivanja intenzivnije saradnje sa međunarodnim tržištima, uspostavljanje strateških partnerstava sa kompanijama iz EU, rast izvoza, transfer i podsticaj novih tehnologija i inovativnih modela poslovanja veliki su izazovi sa kojima se privreda suočava.

Continue reading

I u Nemačkoj i u Austriji su vrlo dobro upoznati sa privrednim potencijalima Srbije i zainteresovani za saradnju, ali uslovi poslovanja moraju biti takvi da strani investitori ne smeju lutati, kaže Ivan Gros, predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, koji je u Beogradu juče ugostio Ditera Hertea, predsednika Senata privrede Austrije i Nemačke.

Continue reading

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beču, na biznis forumu” Poslovni most”, u organizaciji Senata privrede Austrije i Srbije, da Vlada Srbije ima ambicioznu agendu pred sobom, velike reforme koje su važne za kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Continue reading

Zbog teške situacije u Srbiji i katastrofalnih posledica poplava odložena je poseta Austriji premijera Srbije Aleksandra Vučića. Imajući u vidu tešku situaciju u Srbiji koju su zahvatile poplave, Senat privrede Srbije i Senat privrede Austrije pokrenuli su inicijativu za hitnu pomoć građanima Srbije, dodaje se u saopštenju.

Continue reading

Na unapređenju saradnje kompanija iz Austrije i Nemačke sa srpskom privredom ubuduće će raditi i novoosnovani Senat privrede. Njegovi strateški ciljevi su promocija izvoza iz Srbije u Austriju i EU i privlačenje stranih investicija, kaže profesor Mihajlo Crnobrnja, predsednik Senata.

Continue reading

Osnovan Senat privrede Srbije

U Srbiji će do juna biti doneti sistemski zakoni koji će unaprediti privredni ambijent. Od Austrije mnogo možemo da naučimo kroz saradnju privrednih komora i senata, rekao je Aleksandar Vučić u PKS, gde je održana svečanost povodom osnivanja Senata privrede Srbije.

Continue reading

Austrija i Srbija su ne samo kulturno i privredno povezane, već i ljudski, jer u Austriji živi oko 300.000 građana srpskog porekla, a u Srbiji je Austrija najveći investitor, rekao je Sebastijan Kurc u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem.

Continue reading

Senat privrede Srbije u Austriji za podsticaj investicija

Senat privrede Srbije u Austriji, koji je u osnivanju, ima za cilj pre svega da podstakne investitore da ulažu u Srbiji i da iz nje izvoze, izjavio je predsednik Upravnog odbora tog senata, Ivan Gros, u Beču. Gros je, u sinoćnoj izjavi za Tanjug, objasnio da će Senat, koji će zvanično biti predstavljen u Beogradu krajem februara.

Continue reading