Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić ocenio je da je u prethodnom periodu, iz ugla te banke, postignut veliki uspeh jer je privukla sve investitore koje je i htela da privuče.

„Sve investitore koje smo hteli i mogli da privučemo, to smo i uradili. Neki od faktora koji idu protiv nas su i to što u regionu imamo nekoliko zemalja koje imaju povoljniju ponudu za neke klase investitora“, rekao je Carić.

On je istakao da je Srbija na putu ka EU, što je pozitivan signal za investitore.

„Iz perspektive Erste banke mi smo zadovoljni. I porasli smo u smislu finansiranja za oko 15 odsto u prošloj godini, dok je ukupno tržište poraslo za 3,8 odsto. Sigurno je našem rastu veliki faktor koji nas je poveo bilo i prisustvo stranih investitora. Iz perspektive Srbije, nismo loše prošli“, rekao je prvi čovek Erste banke u Srbiji.

Carić je ukazao da su kamate na kredite u Srbiji pale, a neke vrste kredita banke odobravaju po niskoj kamati kakve je, primera radi, u Beču – ispod tri odsto.

Banke su, prema njegovim rečima, otvorene da finansiraju dugoročne investicije klijenata koji imaju solidan bilans.

„Imamo viška likvidnosti i možemo da plasiramo novac, a nedostaje nam da vidimo više investitora koji dolaze sa kvalitetnim biznis planom na tržište. Bankama je u interesu da više novca plasiramo i da vidimo sve više i više kvalitetnih investicija“, poručio je Carić.

 

Napisao Senat

Ostavite komentar
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.