Ivan Gros, predsednik Predsedništva Senata privrede Srbije, Slavko Vujović, zamenik predsednika Upravnog odbora (UO) Senata i Aleksandar Gros, predstavnik Senata za medjunarodnu saradnju, sastali su se u glavnom gradu Austrije sa predsednikom UO Senata privrede Nemačke i Senata privrede Austrije, Diterom Herteom i postigli dogovor o intenzivnijoj budućoj saradnji.

16. april 2015

Sastanak Ivana Grosa sa Diterom Herteom

Na sastanku je dogovoreno da predsednik UO Senata privrede Nemačke i Austrije, Diter Herte, poseti Beograd 17. juna 2015. godine, kada će se sastati sa predsedništvom Senata, članovima UO i Senata privrede Srbije i razgovarati o unapređenju saradnje između Senata privrede Nemačke, Austrije i Srbije.

Tokom boravka u Beogradu, Herte će informisati predstavnike Senata privrede Srbije o osnivanju internacionalnog Senata privrede sa sedištem u Njujorku i najaviti formiranje Senata privrede Internacional, na čijem čelu će biti bivši evropski komesar za proširenje Evropske unije, Ginter Ferhojgen. Senat privrede Srbije aktivno će se uključiti u rad obe organizacija.

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.