Uručene Povelje senatorkama i senatorima koji su članovi Senata privrede Srbije

Predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije, Ivan Gros i generalni sekretar Senata privrede Srbije, Goran Cvetković razgovarali su sa privrednicima u Somboru o povezivanju sa privrednicima iz Austrije i Nemačke i bolji plasman proizvoda.

26. oktobar 2014

Uručene Povelje senatorkama i senatorima koji su članovi Senata privrede Srbije

„Naša orijentacija je čvršće povezivanje privrede sa austrijskim i nemačkim tržištem. S jedne strane želimo da unapređujemo izvozne mogućnosti odavde, a sa druge radićemo na privlačenju potencijalnih investitora, posebno u sektoru poljoprivrede i energetike i industrije“, istakao je Gros i dodao da postoji zainteresovanost austrijskih firmi, te da je potrebno predstaviti programe koji za njih mogu biti važni. Prema rečima Grosa, austrijske i nemačke firme „pokazale su značajan interes za preduzeća koja se nalaze na spiskovima Agencije za privatizaciju“.

„Privatnom sektoru, malim i srednjim preduzećima kojima nedostaju sredstva za finansiranje, pruža se prilika da se strateški povežu sa sličnim preduzećima u Nemačkoj i Austriji. Preduzeća koja nisu dovoljno prisutna na tim tržištima imaju priliku da ofanzivnije krenu na ta tržišta, a oni koji uopšte nisu na tim tržištima treba da izađu na ta tržišta, jer je to šansa za opstanak“, kazao je Gros.

Član Gradskog veća za privredu i finansije, Siniša Todorović rekao je da je „jedan od osnovnih prioriteta gradske administracije investiranje u Sombor i zapošljavanje“.

„Grad organizovanjem poslovnih foruma i poslovnih okupljanja privrednika nastoji da privrednicima omogući kontakte koji im mogu obezbediti prohodnost na tržišta Austrije i Nemačke. Lokalna samouprava je otpočela aktivnu saradnju sa Senatom privrede Srbije i Privrednom komorom kako bi našim privrednicima omogućili da uspostave neophodne veze i kontakte na onim tržištima na kojima Senat privrede Srbije ima razvijenu mrežu i poslovne kontakte“.

Sastanku u Regionalnom edukativnom centru prisustvovao je veliki broj privrednika Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga.

Napisao Senat

Ostavite komentar
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.