Senat privrede Srbije otvorio je u opštini Stara Pazova kancelariju za Vojvodinu kako bi intenzivno radio na unapređenju privrednog ambijenta Srbije sa partnerima iz Austrije i Nemačke.

19. jun 2014

 „Namera Senata je da budemo most za saradnju malih i srednjih preduzeća iz Srbije sa preduzećima iz Austrije“

Senat privrede Srbije otvorio Kancelariju za Vojvodinu

Predsednik Upravnog odbora (UO) Senata privrede Srbije Ivan Gros rekao je da je cilj Senata, čiji je centrala u Beogradu, promocija izvoza iz Srbije preko Austrije i Nemačke u ostale zemlje Evropske unije i jačanje odnosa sa spoljnotrgovinskim partnerima.

„Naša namera je da budemo most za saradnju malih i srednjih preduzeća iz Srbije sa preduzećima iz Austrije, jer postoji veliki interes austrijske strane da bude prisutna na srpskom tržištu o čemu govori i 290 predstavništava austrijskih firmi u Srbiji“, naveo je Gros.

On je pozvao zainteresovane privrednike da postanu članovi Senata i na taj način brže formulišu potencijalne teme o kojima bi da razgovaraju sa austrijskom stranom i ostvaruju saradnju.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio je da je Stara Pazova jedna od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji koja nastoji da svojom otvorenošću i inicijativom prema stranim investitorima, ali i domaćoj privredi kontinuirano stvara bolje i kvalitetnije poslovno okruženje.

„Otvaranje Kancelarije Senata privrede Srbije u Staroj Pazovi je važan korak za nas, jer ćemo im na ovaj način još tešnje povezati postojeće i nove domaće i strane privrednike, ali im dati neophodnu podršku i sigrnost u ovim kriznim vremenima“, kazao je Radinović.

Otvaranju kancelarije Senata privrede Srbije u Staroj Pazovi, na kojoj je predstavljen plan, cilj i buduće delovanje Senata u narednom periodu, prisustvovao je veliki broj privrednika i predsednika lokalnih samouprava iz Vojvodine.

Napisao Senat

Ostavite komentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.